Menu
zdroj: Canva
Kapusta bola dlhé stáročia považovaná za jedlo pre chudobných.

Zdravie Poznáte pozitíva kvasenej kapusty? Jesť by ste ju mali čo najčastejšie

Kolegovia z redakcie Život vám popíšu pozitívne účinky kvasenej kapusty na organizmus.

Znižuje riziko obávaných druhov rakoviny 

Kyslá kapusta nie je len o tom, že v sebe nesie pozitívne vplyvy samotnej kapusty, ale prejavia sa v nej aj účinky fermentácie. To v praxi znamená, že do čriev sa vám dostane omnoho vyššie množstvo laktobacilov, ako z jogurtu, alebo probiotík. Preto si vylepšíte kondíciu čreva a bránite tým rozvoju rakoviny hrubého čreva, pečene pľúc aj prsníka.  

Aj rakovinu obličiek sa vďaka preventívnym prehliadkam darí zachytiť v prvotnom štádiu.
Zdroj: Shutterstock

Pokračovanie na ďalšej strane...