Reč je o škorici. Tá sa získava z kôry rastliny nazývanej škoricovník a poznáme 2 základné druhy škorice. Pravá čiže cejlónska škorica sa pestuje na Srí Lanke. Druhou je kassia, známa aj ako škorica čínska, ktorá sa dováža z Číny a Indonézie. Tá má silnejšiu arómu a vôňu, a navyše je hlavne lacnejšia. V obchodoch sa teda skôr stretnete s ňou než na cejlónsku. 

Prírodný antioxidant

Škorica ponúka celý rad zdraviu prospešných prírodných látok. Priaznivé účinky na zdravie má vďaka množstvu antioxidantov, a to flavonoidov, vitamínov A, B, C, E a K. Z minerálnych látok obsahuje vápnik, železo, horčík, draslík, sodík a zinok. Práve pre obsah týchto zložiek dokáže podporiť imunitu. Na sociálnej sieti to uviedol Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava hlavné mesto, píše TASR.

Denne si lyžičku škorice môžete s medom pridať do jogurtu, čaju alebo iného nápoja.