5. Zlepší zdravie srdca

Triglyceridy sú chemická zlúčenina, ktorá spôsobuje povlak vo vašich cievach a toto nahromadenie môže viesť k zablokovaniu prietoku krvi. Ak pijete pravidelne jablčný ocot, môže to znížiť vaše triglyceridy. Vláknina v jablčnom octe pomáha tiež neutralizovať zlý cholesterol.

6. Absorbujete viac živín

Ukázalo sa, že jablčný ocot pomáha telu lepšie absorbovať živiny. Staršia štúdia na zvieratách ukázala, že črevá dokážu lepšie absorbovať vápnik, keď sa konzumuje jablčný ocot. To isté platí pre vstrebávanie železa.

7. Poškodzujete si zubnú sklovinu

Bohužiaľ, jablčný ocot má aj jednu veľkú nevýhodu. Pretože je taký kyslý, môže ovplyvniť sklovinu na zuboch. Jablčný ocot je preto najlepšie zriediť vodou. Zmiešajte jeden diel octu s desiatimi dielmi vody. Najlepšie je piť ho slamkou.