FOTO Zabudnite na rožky so salámou, raňajky vo svete sú pestrejšie
8. 5. 2024, 8:00 (aktualizované: 30. 5. 2024, 18:30)

Zdroj: Shutterstock
V našich končinách sú predstavy o raňajkách pomerne všedné, väčšina ľudí je pečivo, jogurty či ovsené kaše. Vo svete však k raňajkám pristupujú kreatívnejšie.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Galéria k článku
Japonské raňajky môžu pokojne vyzerať aj takto. Pozostávajú z polievky miso (miso je pasta z fermentovaných sójových bôbov), ryže a rôznych príloh: kociek tofu, rybacieho či hovädzieho mäsa a pokojne aj nakladanej zeleniny či rezancov.
Samozrejme, že príprava takéhoto pokrmu si vyžaduje podstatne viac času než zaliatie ovsených vločiek mliekom. Aj preto si Japonci takéto bohaté raňajky dávajú najmä cez víkend, alebo si ich doprajú počas cesty do práce v bistre.