MENU
Menu

Techmag Zabráňte úniku svojich dát: NÁVOD, ako si vymazať profil z Google+

Prednedávnom verejnosťou otriasol ďalší škandál s únikom dát. Ukázalo sa, že firme Google celé tri roky unikali údaje o stovkách tisíc používateľoch platformy Google+. A hoci internetový gigant plánuje tento produkt definitívne zrušiť, možno sa budete cítiť bezpečnejšie, ak si účet zmažete hneď teraz.

Zabráňte úniku svojich dát: NÁVOD, ako si vymazať profil z Google+
Google+ vznikol v roku 2011, ale veľa vody v oblasti sociálnych sietí nenamútil.

INFOGRAFIKA: Veľký brat sa pozerá. Čo všetko o vás Google vie?

Je však vysoko pravdepodobné, že ak používate niektorý z produktov Googlu (napríklad Gmail), máte účet aj na Google+ a ani o tom neviete. Tu je návod, ako konto zrušiť.

Zabráňte úniku svojich dát: NÁVOD, ako si vymazať profil z Google+
1. Prihláste sa do svojho Google konta. Môžete tak urobiť napríklad prihlásením do služby Gmail. Následne kliknite na svoju fotografiu (alebo krúžok s písmenom) v pravej hornej časti obrazovky.

Zabráňte úniku svojich dát: NÁVOD, ako si vymazať profil z Google+
2. Kliknite na „Profil Google+".

Zabráňte úniku svojich dát: NÁVOD, ako si vymazať profil z Google+
3. V ľavej lište kliknite na „Settings" (Nastavenia).

Zabráňte úniku svojich dát: NÁVOD, ako si vymazať profil z Google+
4. Úplne naspodku stránky Settings kliknite na „DELETE YOUR GOOGLE+ PROFILE" (Vymazať profil na Google+).

Zabráňte úniku svojich dát: NÁVOD, ako si vymazať profil z Google+
5. Zaškrtnite oba boxy (povinný je len spodný) a následne kliknite na tlačidlo „DELETE" (Vymazať).

Zabráňte úniku svojich dát: NÁVOD, ako si vymazať profil z Google+
6. Hotovo. Váš účet bol vymazaný. Ešte môžete (ale nemusíte) vyplniť dotazník.

Autor: Noel
Foto: Shutterstock, autor

DISKUSIA
25.10. 2018 19:00
Diskusia