Čhung-čching je slávne vďaka pokrmu zvanému chuo-kuo. V meste s približne 22 miliónmi obyvateľov sú tisíce reštaurácií a bistier, ktoré sa venujú príprave tohto špecifického pokrmu. Chuo-kuo je v podstate vývarom, ktorý sa však varí priamo na stole. Hostia si ho naberajú do misiek, v ktorých si ho dochucujú podľa seba a následne konzumujú.
Ak by ste hľadali najväčšiu reštauráciu, v ktorej servírujú výhradne chuo-kuo, museli by ste zamieriť práve do Čhung-čchingu. Na ploche 3300 metrov štvorcových sa tu rozkladá Pipa Juan, obrovské stravovacie zariadenie na vrchu terasovitého kopca.
Aby ste trafili k vopred rezervovanému stolu, potrebujete presné inštrukcie, inak sa môžete ľahko zamotať. Už samotná cesta od parkoviska do reštaurácie trvá pešo 30 minút a napriek tomu sú ju denne ochotné absolvovať tisíce ľudí. Keď dorazia k vchodu, nemôžu dúfať, že sami nájdu voľný stôl. Napriek tomu, že ich je v Pipa Juan až 888, zväčša bývajú rezervované, čo svedčí o popularite tejto obrovskej reštaurácie.
Do Pipa Juan smerujú ľudia z celej Číny, ide v podstate o turistickú atrakciu. Hovorí sa, že počas jedného rušného dňa tu naservírujú viac jedál než v nejakom malom štáte.
Asi si viete predstaviť, že obslúžiť masu zákazníkov a uvariť tony chuo-kuo si vyžaduje mohutnú zamestnaneckú silu. Je to naozaj tak, medzi hosťami sa pohybujú stovky čašníkov a Pipa Juan zamestnáva desiatky kuchárov a ešte viac rôznych pomocníkov v kuchyni. Všetko dopĺňa 25 pokladníkov.
Pipa Juan je rovnako rušná cez deň i v noci. Po zotmení prichádzajú skôr turisti, ktorí si chcú vychutnať výhľad na osvetlené mesto pod sebou. Podľa online recenzií je jedlo napriek veľkosti samotnej reštaurácie chutné, čo zväčša nie je pravidlom.
Viete si predstaviť stolovanie v takom štýle, v akom ho vidíte na videách vyššie? Dajte nám vedieť v komentároch.