MENU
Menu

Štýl FOTO: Špičkové obrazy z jedla: Viete, čo je na tanieri?

Je jedno, či idete do luxusnej suši reštaurácie, alebo si sadnete na rýchlovku do ázijského bistra, všade nájdete rovnaké maki, nigiri, sashimi a tak ďalej. Podobajú sa ako vajce vajcu a hľadať v nich nejakú invenciu je márne. Tradícia je jedna vec, ale rutina druhá. A tak musel amatérsky kuchár ukázať celému svetu, že aj suši sa dá servírovať hravo.

FOTO: Špičkové obrazy z jedla: Viete, čo je na tanieri?
Láska k vareniu
Hovorí si mikyoui00 a na Instagrame sa prezentuje ako čistý amatér. No miluje jedlo a varenie a chcel túto záľubu preniesť aj na svojho syna. Veď raz darmo, každý otec sa vo svojom synovi tak trochu vidí. Lenže inšpirovať malého chlapca k záľube vo varení nie je maličkosť. Rozhodnutie preto prišlo sčista-jasna.

Jedlá, ktoré liečia opicu. Dostanú vás z najhoršieho

Vytvárať také zaujímavé variácie jedál, že malý bude skákať nadšením. Keďže pred zruba dvoma rokmi začal mikyoui00 pracovať s rybami, tak sa suši pre neho stalo začiatkom. Ukázať synovi klasické kusy ryby na ryži by asi nezožalo veľké ovácie a tak sa rozhodol pre inovácie.

Bez kurzu aj bez školy
Nemá kuchársku školu ani žiadneho dizajnéra. Jednoducho sa začal venovať príprave rýb a za dva roky sa vypracoval tak, že taniere s jeho sashimi sú známe po celom svete. Ryby servíruje v tak krásnych obrazcoch, že ich je škoda zjesť.

Zvláštne fakty o vegetariánoch, ktoré ste doteraz nepoznali

Je dôkazom, že kto chce robiť svetové veci, nemusí byť super študovaný a robiť veci odmalička. Mikyoui00 si založil svoj profil na Instagrame pred niekoľkými mesiacmi a za dva roky práce je takým majstrom suši, že luxusné reštaurácie mu závidia jeho ruky.

Obrazy na tanieri
Každé jedno jedlo sa zlepšoval. Našiel kombinácie, čo sa najlepšie krája a čo sa k sebe hodí nielen chuťou, ale aj farebne. Sledoval videá profesionálov na Youtube a učil sa. Bolo to ako pokus a omyl ale zároveň aj skvelá hra, ktorá začala baviť aj syna.

FOTO: Národné delikatesy, ktoré sú len pre ľudí s oceľovými žalúdkami

No a presne to chcel. Jeho umelecká sláva je len vedľajším produktom. A hoci priznáva, že jeho prvé sashimi nevyzerali vábne, za dva roky sa vypracoval na niekoho, kto suši nemusí klásť len na tanier, ale aj do galérií.

DISKUSIA
3.4. 2019 17:00
Diskusia