MENU
Menu

Štýl FOTO: Dostaňte z nich maximum: Ako uvoľniť z jedál všetky užitočné látky?

Na kvalitu jedál sa hľadí čím ďalej tým viac. Ich výživová hodnota a zdraviu prospešné látky sú predmetom množstva debát a predsa mnohí ľudia nevedia, ako z daných potravín dostať maximálnu úžitkovú hodnotu.

FOTO: Dostaňte z nich maximum: Ako uvoľniť z jedál všetky užitočné látky?
Ľanové semienka
Ľanové semená obsahujú vlákninu, omega-3, ligníny a fytonutrienty, z ktorých všetky sú pre organizmus cennými látkami. Naše telá ich však nedokážu stráviť, keď ich jeme vcelku. Preto by sa mali pred konzumáciou rozdrviť, aby nestratili svoje užitočné vlastnosti.

FOTO: Dostaňte z nich maximum: Ako uvoľniť z jedál všetky užitočné látky?
Špargľa
Špargľa by sa nikdy nemala tepelne upravovať v mikrovlnnej rúre, a to ani keď nemáte na varenie veľa času. Znižuje sa obsah vitamínu C, pretože je rozpustný vo vode. Ideálnym spôsobom varenia stoniek špargle je ich naparovanie alebo smaženie kým nie sú jemné a chrumkavé.

6 tajomstiev, ktoré reštaurácie nechcú, aby ste vedeli

Ďalšie informácie o tom, ako dostať zo zdravých potravín maximum, sa dozviete v našej galérii.

Autor: Noel
Foto: Shutterstock

DISKUSIA
25.9. 2019 17:00
Diskusia