Pražená ryža s brokolicou a vajcom

Len málo vecí sa vyrovná vajcu vo všestrannosti, chuti a cene. Je to jedna z mála chutných potravín, ktoré sú lacné. Ak ste svoje vaječné jedlá obmedzili na praženicu na raňajky alebo vajce na tvrdo na večeru, ponúkame vám šancu vytvoriť luxusné a chutné jedlo s vajcami ako základnou ingredienciou. Na jeho prípravu potrebujete brokolicu, vajcia, mrkvu, strúčiky cesnaku, ryžu a čerstvý zázvor. Na dochutenie môžete použiť sójovú omáčku, ozdobte nahrubo nasekanými lístkami čerstvého koriandra. S brokolicou a vyprážanou ryžou neurobíte chybu, ak chcete vyvážené jedlo so skvelou textúrou a chuťou. Prezentácia a kontrast farieb a textúr jedál vytvoria večeru ako zo špičkovej reštaurácie. Nezabudnite však ryžu uvariť deň vopred, aby sa vám nelepila.

Krémová polievka z pečeného karfiolu

Polievka z pečeného karfiolu možno neznie chutne, nieto ešte luxusne, ale urobili by ste chybu, keby ste túto lahodnú polievku ignorovali. Ak ju raz ochutnáte, stane sa vaším favoritom. Jej príprava je jednoduchá a vyžaduje si tieto ingrediencie: karfiol, cesnak, zeleninový vývar, maslo, muškátový oriešok a citrónovú šťavu. Polievka je perfektnou prílohou k šalátom, sendvičom a ďalším sezónnym druhom zeleniny ako je ružičkový kel, maslová tekvica, kel a rukola. Krémová polievka z pečeného karfiolu je vynikajúcou voľbou na každú príležitosť.

Kolieska grilovanej maslovej tekvice

Zemiaky nechýbajú v žiadnej domácnosti, keď sa však chcete blysnúť pred návštevou, uvažujte nad lepšou alternatívou: maslovou tekvicou. Existujú rôzne spôsoby, ako tekvicu pripraviť, od varenia až po vyprážanie a pečenie. Na luxusnú večeru urobte grilované kolieska tekvice s lieskovými orieškami a jablkovou polevou. Ide o rýchly recept, ktorý bez námahy vyzerá luxusne. Ďalším skvelým dôvodom, prečo používať pri varení maslovú tekvicu je to, že je lacná. Jedna tekvica v podobe hlavného jedla nasýti troch až štyroch ľudí a ako príloha šiestich až ôsmich. Na prípravu fantastickej večere vám stačí tekvica, cesnakový olej, listy šalvie, zelené jablká, lieskové orechy a citróny.

Cestoviny so šošovicou a hubami

Ak jedlo chutí tak dobre ako vyzerá, ešte lepšie. Trvalý dojem pri rodinnom stolovaní určite urobíte s cestovinami so šošovicou a hubami. Ide o vegetariánske jedlo, z ktorého ľahko urobíte vegánske - stačí vynechať syr. Toto skvelé jedlo pripravíte zo šošovice, penne cestovín, cesnaku, húb a petržlenu. Príprava trvá len asi hodinu, cestoviny so šošovicou a hubami navyše chutia rovnako dobre, aj keď ich necháte jeden alebo dva dni v chladničke. Jedlo rýchlo osviežite pridaním lyžice extra panenského olivového oleja a troškou vody a ohriatím na panvici.

Steakové rolky s balzamikovou polevou

Steak je vo všeobecnosti drahý, ale rovnako luxusný a lacnejší kulinársky zážitok si môžete zopakovať podávaním lahodných steakových roliek s balzamikovou polevou. Steakové rolky s balzamikom sú vynikajúcim nízkokalorickým, nízkosacharidovým a nízkotučným jedlom. Ešte lepšie je, že jedlo vyzerá draho. Steakové rolky sú plnené restovanou cibuľou, paprikou, šampiňónmi a cuketou a poliate glazúrou z cesnaku, rozmarínu a balzamikového octu. Rolky vyzerajú nádherne na tanieri a chutia výborne. Okrem toho ide o skvelé pohostenie pre neočakávaných hostí, pretože ich príprava trvá asi 30 minút.

Cestoviny Napoletana

Konzervované paradajky sú lacné a všestranné a majú dlhú trvanlivosť, tiež obsahujú vitamín C. Aké skvelé jedlo môžete pripraviť z niekoľkých konzerv sušených paradajok? No predsa cestoviny Napoletana. Na prípravu výdatného jedla okrem toho potrebujete už len cibuľu, cesnak, parmezán a čerstvú bazalku. Celková doba prípravy a varenia je asi tridsať minút. Ideálna voľba na nedeľnú rodinnú večeru alebo jednoducho na večer s priateľmi. Skvelé je, že môžete použiť akýkoľvek druh cestovín alebo cibule – červenú, bielu i sladkú. Stále vám vznikne chutné vegetariánske a luxusne pôsobiace jedlo.