Škorica
Predáva sa buď celá alebo mletá. Je to vlastne vnútorná časť kôry stromu škoricovníka, ktorá sa fermentuje a suší. K najznámejším druhom patrí jemnejšia a drahšia cejlónska škorica – vytvára dve spojené roličky a čínska škorica, ktorá je tmavšia, má ostrejšiu chuť a vytvára jednu roličku.

Škorica v zime príjemne zahreje, zrýchli metabolizmus a zlepší náladu. Škorica je dokonca aj liekom pri tráviacich problémoch - zmierňuje nevoľnosť a nadúvanie.

Škorica je vnútorná kôra škoricovníka cejlónského (Cinnamomum zeylanicum) či škoricovníka čínskeho (Cinnamomum cassia). Exotické vždyzelené stromy si potrpia na teplé a vlhké počasie a dorastajú až do výšky 15 m. Avšak stromom, ktoré sa pestujú kvôli produkcii škorice stačí, ak majú výšku 2 až 3 metre. Výhonky a konáre škoricovníkov sa zberajú pomocou nožov, namočia sa, aby sa zmäkčila vonkajšia kôra, ktorá sa odstráni. Vnútorná kôra sa nareže na tenké vrstvy, ktoré sa stočia do zvitkov a následne sa usušia.