< späť na článok: 

Strukoviny by ste mali jesť častejšie, sú skvelou prevenciou

1 / 5 - Ilustračná snímka zdroj: Shutterstock

2 / 5 - Ideálne je jesť strukoviny pravidelne v malom množstve. Naše telo si na ne postupne zvykne a nebudú nám spôsobovať nadúvanie. zdroj: Shutterstock

3 / 5 - „Strukoviny sú výborným zdrojom bielkovín, komplexných sacharidov, vitamínov skupiny B a množstva minerálov,“ vysvetľuje PAVEL OVESNÝ, zakladateľ webu Vegmania.cz zdroj: Shutterstock

4 / 5 - „Zo strukovín sa dá pripraviť mnoho naozaj chutných a pestrých jedál,“ hovorí výživová poradkyňa Štěpánka Čápová. zdroj: Shutterstock

5 / 5 - Nedozreté plody fazule a hrachu (struky) sa nepovažujú za strukovinu, ale za zeleninu. Hoci neobsahujú toľko bielkovín, sú plné látok prospešných zdraviu. zdroj: Shutterstock

Ilustračná snímkaIlustračná snímka
Ideálne je jesť strukoviny pravidelne v malom množstve. Naše telo si na ne postupne zvykne a nebudú nám spôsobovať nadúvanie.Ideálne je jesť strukoviny pravidelne v malom množstve. Naše telo si na ne postupne zvykne a nebudú nám spôsobovať nadúvanie.
„Strukoviny sú výborným zdrojom bielkovín, komplexných sacharidov, vitamínov skupiny B a množstva minerálov,“ vysvetľuje PAVEL OVESNÝ, zakladateľ webu Vegmania.cz„Strukoviny sú výborným zdrojom bielkovín, komplexných sacharidov, vitamínov skupiny B a množstva minerálov,“ vysvetľuje PAVEL OVESNÝ, zakladateľ webu Vegmania.cz
„Zo strukovín sa dá pripraviť mnoho naozaj chutných a pestrých jedál,“ hovorí výživová poradkyňa Štěpánka Čápová.„Zo strukovín sa dá pripraviť mnoho naozaj chutných a pestrých jedál,“ hovorí výživová poradkyňa Štěpánka Čápová.
Nedozreté plody fazule a hrachu (struky) sa nepovažujú za strukovinu, ale za zeleninu. Hoci neobsahujú toľko bielkovín, sú plné látok prospešných zdraviu.Nedozreté plody fazule a hrachu (struky) sa nepovažujú za strukovinu, ale za zeleninu. Hoci neobsahujú toľko bielkovín, sú plné látok prospešných zdraviu.

Video

Chystá sa supervulkán na erupciu? Odpoveď vedcov prekvapí

Červy ako potravina: V Európe môžeme konzumovať hmyz, dáte si?

Červy ako potravina: V Európe môžeme konzumovať hmyz, dáte si?

Čaj z trusu húseníc:  Odvážili by ste sa ochutnať?

Čaj z trusu húseníc: Odvážili by ste sa ochutnať?

1
Najstarším človekom na Zemi sa stala 115-ročná Katalánka

Je najstaršia na planéte: Žena prežila vojny aj pandémie

1
Wooden,Board,With,Fresh,Sliced,Pineapple,On,Table,,Top,View

Výhody a riziká ananásu: Už ste o nich niekedy počuli?

1
lekár - pacient - vyšetrenie

Preventívne prehliadky u lekára: AKo môžu zachrániť život?

13
Trendy,Food,Flat,Lay,Concept,On,Light,Pink,Background,With

11 dôvodov, pre ktoré si jednoducho musíte dopriať zázvor

1
orechy - oriešky v mede

Orechy, ktoré by ste naozaj mali jesť. Ako vplývajú na zdravie?

1
Man,Stopping,Coronavirus.,Immune,System,Defend,From,Corona,Virus,Covid-19.

Najlepšie tipy, vďaka ktorým si doma posilníte imunitu