2 / 5 -
Ideálne je jesť strukoviny pravidelne v malom množstve. Naše telo si na ne postupne zvykne a nebudú nám spôsobovať nadúvanie.
zdroj:
Shutterstock
3 / 5 -
„Strukoviny sú výborným zdrojom bielkovín, komplexných sacharidov, vitamínov skupiny B a množstva minerálov,“ vysvetľuje PAVEL OVESNÝ, zakladateľ webu Vegmania.cz
zdroj:
Shutterstock
4 / 5 -
„Zo strukovín sa dá pripraviť mnoho naozaj chutných a pestrých jedál,“ hovorí výživová poradkyňa Štěpánka Čápová.
zdroj:
Shutterstock
5 / 5 -
Nedozreté plody fazule a hrachu (struky) sa nepovažujú za strukovinu, ale za zeleninu. Hoci neobsahujú toľko bielkovín, sú plné látok prospešných zdraviu.
zdroj:
Shutterstock