Menu
zdroj: Shutterstock
Noni,Fruit,Juice,Or,Morinda,Citrifolia,With,Noni,Slice,And

Fotostory Potraviny budúcnosti konzumujeme už dnes, ktoré to sú?

Možno o tom ani neviete a už dnes konzumujete takzvané „potraviny budúcnosti“. Týmto pojmom sa ešte pred pár rokmi označovali prísady, ktoré sa dnes v potravinárskom priemysle bežne využívajú.

Heap,Of,Fresh,Ripe,Organic,Wet,Tomatoes,Scattered,On,Wood
Zdroj: Shutterstock

Lykopén
Je to prírodná látka, ktorá sa v najväčšom množstve vyskytuje v rajčinách. A logicky potom aj v pretlaku a kečupe.

Prečo: Významne znižuje riziko vzniku rakoviny. Vysoká hladina lykopénu v krvi je zárukou, že nás obídu chronické ochorenia srdca, tepien – napríklad srdcový infarkt, ochorenie pľúc, prostaty a kože.

Ako sa bude jesť: Lykopén sa bude pridávať do jogurtov, syrov, chleba, cereálnych tyčiniek, údenín.