MENU
Menu
zdroj: Pixabay
a

Fotostory FOTO 7 potravín, ktoré nejesť surové: Čaká vás nadúvanie, bolesti i otrava

V prípade zdravého jedenia sa veľmi často spomína slovo "čerstvosť". Potraviny sú vtedy výživnejšie, no neznamená to, že ich treba jesť iba surové. Niektoré áno, ale mnohé nie, aby sa telo následne nezmietalo v tráviacich či ešte horších problémoch. Ktoré druhy radšej tepelne upraviť?

a
Zdroj: Pixabay

Horké mandle: Tušili ste, že existujú dva typy mandlí? Tie bežne kupované sú sladké a sú pre nás bezpečné, príroda však ponúka aj horké mandle. Tým sa v surovom stave radšej vyhnite, nakoľko obsahujú väčšie množstvo kyanovodíka. Už v malom množstve spôsobuje problémy a u detí, ktoré by zjedli viac horkých mandlí, to môže byť až smrť.